Deze extra lange Restorative Yoga les is open voor iedereen; het maakt niet uit of je een absolute beginner bent of een meer ervaren yogi!

Restorative yoga

Door Restorative (herstellende) yoga geef je je lichaam de kans om diep te ontspannen en te revitaliseren. De hele les is gericht op vertragen, het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest. Het doel is om het lijf te verzachten, diepe innerlijke rust te creëren en te herstellen.

Wat is Restorative yoga?

Restorative yoga is gericht op het activeren van het parasympatische zenuwstelsel; het deel van het autonome zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat je je in een toestand van rust en herstel kunt komen.

Tijdens deze les schakelt je lichaam over naar de ontspanningsmodus. Door je over te geven aan de houdingen, te gronden en rustig te ademen, activeer je de relaxation respons van je lichaam. Pas als deze neurologische reactie ons vertelt dat we veilig zijn kunnen we ontspannen.

Restorative Yoga vraagt geen inspanning en is geschikt voor jonge en oud, fit en herstellend. Het is een passieve yogavorm met een meditatief karakter. In een liggende of zittende pose word je ondersteund door kussens, bolsters, dekens en yogablokken. Je lichaam wordt zo uitgenodigd om in een comfortabele houding te zijn waardoor spierspanning wordt losgelaten. Je ademhaling en spijsvertering vertragen, je zenuwstelsel kalmeert en je bloeddruk daalt waardoor je een ultieme ontspanning van het fysieke lichaam ervaart. Door heel bewust  je lichaam te ontspannen, wordt je geest ook rustiger, het kalmeert je brein.

Gedurende de hele les is de aandacht gericht op je ademhaling en brengt je naar je ‘zijn’. Door de uitademing worden spanning en afvalstoffen afgevoerd. Inademend creëer je ruimte en worden zuurstof en voedingstoffen aangevoerd.

Waarom Restorative yoga?:

  • Je lichaam herstelt van stress: je immuunsysteem en zenuwstelsel krijgen door deze diepe staat van rust een boost waardoor je meer energie krijgt.
  • Verstillen van de geest: je leert op je pauzeknop te drukken en je ervaart dat rust (zonder prikkels van buitenaf) helend voor je is. Dit leer je door de juiste ademhalingstechniek.
  • Je leert voelen waar je spanning vasthoudt: doordat je lichaam meer in balans geraakt, voel je je beter in je vel en zal het cortisol-gehalte (stress-hormoon) in je lichaam dalen waardoor je afslankt en beter kunt slapen.
  • Ben je ziek geweest of nog steeds niet fit dan is Restorative dé yogavorm bij uitstek om te herstellen.
  • Leren loslaten: emotioneel is dit één van de meest krachtige yogavormen om je terug in balans te brengen en innerlijke rust te hebben.

Adem, ontspan en ervaar innerlijke rust en een diepe verbinding met jezelf

Docent: Wendy

DATUM: Zondag 13 september 2020.

Tijdstip: 12.00 tot 13.45 uur  – 1 uur en 45 minuten lang

Deelnemersbijdrage: €25,90

Opgeven via de mail