WORKSHOP ASTANGA YOGA, VRIJDAGAVONDEN en meer
januari 2020

Unieke Astanga workshop; dompel onder in deze mooie traditionele yoga practice. Astanga Yoga biedt veel voordelen voor je mentale en fysieke gezondheid. Je maakt diep innerlijk contact en je verrijkt je eigen yoga practice. De workshop is geschikt voor de meer ervaren Astanga beoefenaar maar ook voor diegene die met Astanga yoga willen beginnen. Het is wel handig om bekend te zijn met Zonnegroeten en het is fijn als je al eerder een aantal Astanga groepslessen hebt gevolgd.

Op een toegankelijke manier exploreer je jouw Astanga practice. Daarbij leer je hoe houdingen te vereenvoudigen en eventueel aan te passen. Na afloop weet je op een veilig en verantwoorde wijze jouw Astanga practices op een dieper niveau te oefenen.

Je haalt meer uit  jouw yoga practice na deze workshop, die uit 3 sessies bestaat:

– 2 Astanga lessen van 90 minuten

– 1 Astanga Yoga privé les van 55 minuten, op afspraak, in te plannen wanneer het jou uitkomt

– Tevens mag je alle Astanga groepslessen van het weekrooster vrij toegankelijk meedoen; voor, tijdens en na de workshop periode, lopende van 11 januari tot en met 2 februari 2020. (in totaal zijn dit 15 lessen!)

De traditionele Astanga ‘primary series’ bestaat uit een vaste serie houdingen die vloeiend aan elkaar verbonden worden met ‘zonnegroeten’. Je leert de adem (ujjayi breath), de zonnegroet bewegingen, de vinyasa’s, en de staande + zittende/liggende asana’s  (houdingen). Je krijgt meer info over:

– de bandah’s (energie-sloten) De drie energie locks, bandha’s, Uddiyana bandha net onder de navel, Mula bandha bekkenbodem en Jalandhara bandha onder bij de kin, worden aangespannen.

– de dristi punten (kijkrichtingen). De diverse asana’s hebben vaste kijkrichtingen.

“Tristhana”, de drie plaatsen van aandacht of actie: Houding, ademhaling systeem en kijkrichting. Deze drie aandachtspunten zijn zeer belangrijk voor yoga, en hebben betrekking op drie niveaus van de zuivering. Het lichaam, het zenuwstelsel en mind/geest. Ze worden altijd uitgevoerd in combinatie met elkaar.

De adem verbindt het lichaam met het diepste deel van de geest/mind – de ziel. De ziel van Astanga is de adem.

Na de dynamische Astanga practice en de eindontspanning ben je weer vol nieuwe energie. Doordat de volgorde van de oefeningen altijd hetzelfde zijn, oefen je op een steeds dieper niveau. Probeer het uit!

Ook krijg je informatie over de Yoga-Sutras van Patanjali. Vind 8 redenen uit waarom het Astanga systeem voor jou werkt! Door aan jezelf te werken, ben je ook beter in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling en het welzijn van anderen.

Workshop bestaat uit 3 sessies + onbeperkt aantal Astanga groepslessen uit te kiezen naar keus.

DATA:

– 2 VRIJDAGAVONDEN: 17 + 24 januari van 19:30 tot 21:00 uur  (90 minuten)

EXTRA 1 Astanga Yoga privé les van 55 minuten, op afspraak

– alle groepslessen Astanga 75 minuten van het weekrooster vrij toegankelijk tijdens de workshop periode. (ma 18:30, di 11:15, wo 19:15, za 09:00 uur)

Docent: Dolly de Kroon

TARIEF €97,00 NIET-LEDEN,    TARIEF € 57,00 LEDEN met een geldig Goud, Zilver of Brons abonnement. Met een geldig Platinum Abonnement €37,90

Mail voor info of aanmelding Opgeven uiterlijk voor 11 januari 2020. Let op: Vol is vol, dus geef je bijtijds op.

Je bent pas definitief ingeschreven nadat je de deelnemersbijdrage hebt overgemaakt naar:  NL89 INGB 0006 8871 64 ten name van Go2Yoga-YogaHotspot onder vermelding Astanga Workshop.